Vegan - Burrito

13 listopadu


 Miluji mexickou kuchyni a musím říct, že je to má srdcovka od doby, kdy jsem v jednom mexickým bistru brigádničila. 
Mexická kuchyně se mi osobně zdá hodně jednoduchá na přípravu a na potraviny, základ je prostě dostatek  čerstvých a kvalitních surovin, se kterými si potom už jen hrajete a dolad'ujete je do finále dle vašich představ. 
Jedním ze základů jsou také fazole, který jsou od tý doby moji number 1. Mají výbornou chut' a hlavně v sobě mají neskutečné množství bílkovin a všemožných zdravých látek, které jsou tělu jen prospěšné. Především tedy pro vegany, kteří mají zdroje omezené. 


Je to dílo vaší představivosti, inspirace a taky chutí, které máte rádi a to je na tom to úžasný, jelikož pokaždé můžete mít originál a to je celkově na mexický kuchyni to krásný. 



Co budete potřebovat:

1 plechovku černých fazolí
1 balení tofu
Tortilové placky
Ledový salát
Okurka 
Rajčata
Koriandr





Postup: 

Dáte do hrnce celou plechovku fazolí a vaříte. Fazole dochutíte solí, pepřem, římským kmínem. Celou provařenou směs důkladně rozmixujete. 

Na tortilovou placku rozmažete krém z černých fazolí a kladete dle vašich představ vše co máte rádi. Grilovaný tofu, zeleninu, ledový salát, zeleninu, koriandr. 

Tortilu důkladně zamotáte a dáte do grilu, kde se krásně prohřeje a chytí tu krásnou vůni. Vůni směsi, kterou máte uvnitř. 


You Might Also Like

0 komentářů