Oslo

04 září

Naše první hlavní město, které jsme s mými sestřenicemi a sestrou navštívily bylo právě Oslo. Nádherné a neskutečně moderní městečko, které místo klidu překypuje neustálým ruchem a rozestavěnými stavbami. Moderní stavby, které ani většinou nebyly dostavěné se tyčily mezi těmi, které už tam stojí mnoho let.



Jedna z nejvíce navštěvovaných zajímavostí a vlastně budov je v Oslu Opera. Je to moderní a docela vystupující stavba, kterou člověk jen tak nepřehlédne. Stavba, která vás absolutně ohromí. Neskutečné množství tvarů, které tvoří zvláštní celek budovy. Turisté se zde v houfných počtech shlukují, aby se stejně jako my přišli podívat co za krásu z dostatečné blízkosti. Tato zprvu jednoduše vypadající stavba je, ale vlastně, tak složitá a plná nejrůznějších rohů a zákoutí ze, kterých je nádherný výhled na moře. Moře totiž omývá část na, které je i jinak nazývaná Grand Opera postavena. Lidé ať už místní nebo, také turisti si zde chodívají sednout a pozorovat vlnění mořské hladiny a proplouvající výletní lodě.
 Procházely jsme starší částí města a pozorovaly všechny ty zajímavé budovy a místa. Lidé vycházeli ze všech možných stran a míjeli se uprostřed nejrušnější ulice, nesoucí v ruce většinou nákupní tašky z nejrůznějších obchodů. Gynt taškami z populárními značkami a také Victoria´s Secret taštičkami, kterou jsme si taky nakonec dovezly domů a já s nádhernou fialovou taštičkou na kosmetiku, sestra s tělovým sprej a sestřenice stejně jako sestra. Putovaly jsme dál a míjely nejrůznější a nejzajímavější sochy a místa. Sochy někdy tak pozoruhodné a zvláštní, že jsem jen tak před nimi stála a koukala se zamyšleným výrazem o co vlastně jde. Po chvíli chůze jsme uviděly jsme sochu tří osob, které jako by hrály divadlo a my už z dálky běžely pořídit pár "herecky" procítěných a kulturou zasáhlých fotek. Prozkoumávaly zbytek ze starší části města a jely dál směr další norské dobrodružství.










You Might Also Like

0 komentářů