Čokoládovo-řepový koláč
06 února
Jestli existuje nějaká ze zdravých potravin, kterou mám opravdu fakt ráda, tak je to právě červená řepa. Červená řepa je neskutečně zdravá, pročišťující a výborná kořenowvá zelenina.
Čokoládu tak tu taky miluje snad každý a právě v kombinaci s červenou řepou je to fakt bomba!
Co budete potřebovat:
1,5-2 hrnku vařené červené řepy
10 lžic oleje
5 lžic pohankové/špaldové mouky
5 lžic hladké mouky
1 lžička sody
1 lžička kypřícího prášku
4 lžíce ovesných vloček
3 lžíce třtinového cukru
2 vajíčka
2 lžíce kakaa
50g hořké čokolády, nejlépe více procentní
Postup:
Bílky vyšleháme a pak následně i žloutky s cukrem, kakaem a olejem. Zbytek surovin budeme pomalu postupně na střídačku přidávat společně s vyšlehanými bílky. Těsto by mělo být trochu hustší, jelikož vařená červená řepa obsahuje velké množství vody. Těsto nalejeme do dortové teflonové formy, či keramické na koláče, kterou jsem právě použila já.
Pečeme na 170 stupňů zhruba 35-40 minut.
Přeji dobrou chut´.
0 komentářů