Malinová limonáda

25 srpna

Limča z malin je jedna z mých nejoblíbenějších sezónních limonád. Velice osvěžující a domácí i s krásným malinovým aroma. 






Suroviny: 

400 g očištěných a omytých malin 
400 ml vody 
130 - 150 g cukru krystal/třtinový cukr
plátky citrónu 



Postup: 

1. Očištěné maliny rozmixujeme ve zmíněném množství vody. Směs necháme přes noc odpočinout, cca 12 hodin. 

2. Maliny přepasírujeme přes sítko či použijeme plátěné/ bavlněné plátýnko. Štávu oddělíme tak, aby jsme měli zrníčka mimo malinovanou štávu. 

3. Zrníčka vyhodíme, nebo je můžeme vyluhovat v menším množství horké a vody a pak scedit. V malinových zrníčcích je velké množství zdravých látek a vitamínu, a tak by byla škoda je vyhodit. 

4. Scezený a vychladý odvar ze zrníček pak můžeme přidat do hotového sirupu. či do ještě horkého přidat samotný pak už hotový sirup a dolít vařící vodou.   

5. Malinovou štávu dáme vařit, přidáme cukr a vaříme dokud se cukr nerozpustí. Ještě horký sirup nalejeme do čistých a vymytých sklenic. Pevně uzavřeme a ponecháme na tmavém a chladném místě. 
Otevřenou lahev pak skladujeme v lednici, aby jsme předešli případnému znehodnocení sirupu. 

6. Hotový malinový sirup pak nalejeme do sklenice s ledem, přidáme čerstvé maliny a na plátky nakrájený citrón. Vše zalejeme sifonem či přidáme kohoutkovou vodu.








You Might Also Like

0 komentářů