Karlovy Vary

10 září



Karlovy Vary, jedno z nejvíce navštěvovaných měst v České Republice. Jedno z těch mnoha měst, které jsem při svém prázdninovém putování navštívila a už ted´ vím, že určitě ne naposled. Jedno z nejznámějších lázeňských měst a to nejen díky dobré dostupnosti z Prahy, ale také díky typicky Karlovarských specialit a to třeba bylinného likéru Becherovky, minerální vody Mattonni, o které se v nynější době můžeme i více dozvědět ve večerním seriálu, běžícím každý týden.
 Jde o seriál, který poukazuje na to jak se z mladého chlapce stal jeden z nejúspěšnějších obchodníků té doby.
 A samozřejmě klasické lázeňské oplatky, které najdeme snad v každém prameny oplývaném městečku. Nespočet tepelných a ozdravných pramenů, které na tomto kouzelném místě najdete skoro všude a pro, které tady vlastně lidé jezdí, aby si vychutnali atmosféru a popíjeli vodu z keramických hrníčku s logem Karlových Varů, většinou postarších a rusky čí ukrajinsky mluvících. Další z věcí, která Karlovy Vary proslavila je Filmový Festival, jen letos byl 51. ročník, který bývá pravidelnou návštěvou mnoha slavných herecký známých osobností, které při filmovém promítání můžeme na filmových plátnech zpozorovat. Tento festival letos probíhal od 1-9.7. 2016 a na nejrůznějších místech v celých Varech se promítaly filmy, které byly pro veřejnost známy po celém městě rozvěšením oznamovacích plakátu, připevněných na stojáncích, které postávaly vždy tam, kde tekla voda, aby byly veřejnosti dobře známé.
Osobně jsem z Festivalu viděla tak polovinu, ale ten hlavní úvod celým Festivalem byl naprosto úžasný a dost ohromující. Jelikož vidět tolik filmových tváři na jednom místě a při jedné příležitosti si myslím, že jen tak neuvidíte. Město, které normálně přes jiné dny v roce kromě festivalu zažíváte klidné se najednou mění a rušné město plné barů a diskoték.






You Might Also Like

0 komentářů