Kynuté buchty

17 února


Co budete potřebovat:


20 g droždí
200–300 ml mléka
50 g krupicového cukru
500 g hladké mouky 
špetka soli
kůra ostrouhaná z 1 citronu
špetka mleté vanilky
60 g rozpuštěného másla + asi 50 g na vymazání pekáče
1 žloutek
2 lžíce rumu (může i nemusí být) 
trocha  moučkového cukru na poprášení




Postup: 

 Všechny suroviny si prvně nachystejte, tak aby měly všechny stejnou teplotu.          

1. Rozdrobené droždí promícháme s cukrem a zalijeme asi 100 ml mléka, opět promíchejte. Kvásek dáme na teplé místo a necháme cca 15 minut odpočinout, tak aby kvásek vzešel. 


 2. Do mísy prosijte mouku přidáme zbytek cukru a špetku soli. Přidáme také žloutek, zbylé mléko a vzešlý kvásek. Na úplný závěr zapracováváme rozpuštěné máslo.


 Těsto poprášíme moukou a necháme hodinu kynout. Těsto necháme kynout do zhruba dvojnásobného rozměrů.




Vzešlé těsto rozdělíme na menší díly a ty plníme marmeládou, džemem či jinou oblíbenou směsí či náplní.

 Troubu zapneme  na 200 stupňů a buchty necháme v pekáči ještě čtvrt hodiny kynout. Buchty dáme do vyhřáte troby a po deseti minutách trochu snižíme teplotu. Buchty po dvaceti minutách dopékáme. 

Upečené buchty pomažeme rozpuštěným máslem. 



You Might Also Like

0 komentářů