Mini Pavlovy

01 dubna

Recepty na mini Pavlovy je naprosto jednoduchý, výborný a pokud budete postupovat podle informací, tak se určitě povede. 
Dezert Pavlova je populární především v zemi jako je Austrálie a na Novém Zélandu. Pavlova je pojmenovaná podle slavné ruské balerény a to Anny Pavlovové. Dezert byl inspirován sukní slavné baleríny. 




Suroviny: 

Na Pavlovky:
4 bílky
240 g cukru 
(použila jsem krystal, který jsem párkrát projela tyčovým mixérem)  tak, aby byl cukr jemnější
1 lžička vinného octa
2 lžíce bramborového škrobu


Na krém: 
1 balení mascarpone 
2 smetany ke šlehání 
1 -2 lžíce cukr moučka 





Postup: 

1. Cukr lehce projedeme ručním mixérem. Už v tuto chvíli se předehřejeme troubu na 150 stupnů.
2. Bílky začneme vyšlehávat, až začne sníh tuhnout, tak postupně začneme přidávat cukr. Cukr přidáváme po menších částech. 
3. Šleháme alespon 10 minut. 
4. Postupně za nízkých otáček budeme přidávat bramborový škrob. Na závěr vinný ocet, ten však jen jemně zašleháme. 

Hmota musí být krásně hladká, musí se krásně táhnout a být nádherně lesklá. Musí krásně držet a tvořit špičku. 
Hmotu dáme do cukrářských sáčků a děláme požadované tvary na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Tvar vytvořený z hmoty by měl imitovat malé ptačí hnízdo. 

Když máme troubu vyhřátou vložíme do ní plech a teplotu trouby ihned stáhneme na 120 stupnů. Pečemu 45 minut. 

Pavlovy by se měly v troubě lehce sušit. Hotové Pavlovy necháme chvičku odpočinout a vychladlé  plníme připraveným krémem. 

Postup na krém: 

Šlehačku začneme šlehat s přiměřeným množstvím cukru, já dávám méně, takže to vychází na cca 1 lžíci. Až začne šlehačka tuhnout začneme přidávat mascarpone. 
Hotový krém dáme do cukrářského sáčku a plníme vychladlé " hnízdečka" tak, aby krém tvořil klobouček. 

Na závěr ozdobíme ovocem! 

PS: Nejlépší jsou Pavlovky, když je jíte na druhý den, jsou více odleželé a "korpus" je více povolený. 

You Might Also Like

0 komentářů